Individuele therapie voor singles

Voor wie?

Individuele therapie kan je helpen als je hebt gemerkt dat je het eerder lastig vond om in een relatie te zitten of het moeilijk vindt om juist alleen te zijn. In mijn werk als psycholoog en om mij heen bij vrienden zie ik hoeveel druk er ligt op aangaan van een relatie. Sommige mensen hebben helaas onterecht aangenomen dat single zijn op een bepaalde leeftijd een soort van ‘falen’ betekent. Dit is vaak te wijten aan sociale druk, sociale media en je eigen idee over een ‘geslaagd’ leven.

Anderen daarentegen hebben juist moeite met het loslaten van hun individu en zich te binden aan iemand anders. Vaak omdat ze zo hard gewerkt hebben om hun individu op te bouwen en bang zijn dit weer te verliezen wanneer ze een relatie aangaan. Mocht je jezelf hierin herkennen dan is individuele therapie wellicht iets voor jou.

Hoe werkt het?

In de sessies gaan we kijken naar de manier hoe je gehecht bent en naar je eerdere relatiepatronen en dynamiek die onbedoeld ontstaan zijn. Dit kan inzicht bieden in de manier hoe jij met relaties omgaat. Een belangrijk onderdeel in deze therapie is de relatie die je met jezelf hebt.

Hierbij kijk ik altijd systemisch, wat zoveel wil zeggen als het kijken naar jou in relatie tot anderen. Dit kan de relatie zijn met je ouders, je vrienden en je eerdere liefdesrelaties. In mijn ervaring zijn vaak enkele sessies al genoeg om genoeg inzichten te bieden en je verder op weg te helpen.

relatie-therapie-amsterdam

Klaar om aan je relatie te werken?