Relatietherapie… het woord alleen al lijkt sommige mensen angstzweet uit te laten breken. Het idee dat je professionele hulp inschakelt voor je relatie lijkt soms een soort schande te zijn. Maar waarom eigenlijk? Zouden we niet allemaal wat meer open moeten staan voor hulp en ondersteuning, vooral als het gaat om iets zo belangrijks als onze relaties?

Waarom is relatietherapie vaak het laatste redmiddel voor koppels? Waarom niet juist vanaf het begin investeren in een goede relatie? Het kan zijn omdat we ons concentreren op de negatieve connotaties die eraan verbonden zijn.

Het zou fijn zijn als we onze mindset kunnen veranderen en relatietherapie gaan zien als een positieve stap.

Nu denk je misschien: “Maar wacht even, als ik relatietherapie nodig heb, betekent dat dus niet dat onze relatie gedoemd is om te mislukken?” Absoluut niet! In feite kan relatietherapie juist een beginpunt zijn voor je relatie.

Stel je voor dat je een nieuwe auto koopt. Je wilt er zeker van zijn dat alles soepel verloopt, toch? Dus je laat de auto regelmatig nakijken en onderhouden, om te voorkomen dat er grote problemen ontstaan. Waarom zou je niet hetzelfde doen met datgene met een veel grotere invloed, namelijk je relatie?

Relatietherapie gaat namelijk niet alleen over het oplossen van problemen. Het kan ook een kans bieden om je relatie te verdiepen en te versterken. Het kan koppels helpen om hun onderlinge verbondenheid te vergroten en nieuwe manieren te vinden om elkaar te waarderen en lief te hebben. Het kan ook leiden tot een betere seksuele relatie, omdat het stellen in staat stelt om te praten over hun behoeften en verlangens op een open en eerlijke manier.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe start voor je relatie, wees dan niet bang om professionele hulp te zoeken. Dus laten we dat taboe rond relatietherapie doorbreken. Het is geen teken van zwakte om hulp te vragen. Het is juist een teken van kracht en toewijding aan je relatie.

Liefs Maud.
❤️